Hoe onderhoud je een leren tas?

#Blog 35

Ciao
Het is alweer een tijdje geleden dat er een blog is online gekomen. Meestal besluit ik te gaan bloggen over een bepaald onderwerp als ik daar veel vragen over krijg. De afgelopen tijd heb ik veel vragen gekregen betreft het onderhoud van jouw beauty. Ondanks dat je bij Cleverly. 1 jaar garantie krijgt is het natuurlijk wel van belang om jou tas goed te verzorgen, zodat zij nog véél langer mee kan.

Dit onderwerp is al eens eerder besproken maar vanwege de grote hoeveelheid aan vragen. Een repost/ reminder.

Tip 1 :

Vermijd langdurige warmte.

Zet je tas niet onder , op of bij een verwarming. Leer is een natuurproduct en kan zelfs krimpen bij teveel warmte. Ook níet wanneer jou tas net is natgeregend. Door de warmte droogt het leer namelijk erg lelijk op. Het beste is om je tas gewoon natuurlijk te laten drogen in bijv. de huiskamer. (let op het liefst uit de zon)

Teddy heuptas.

Tip 2:

Jij mag lekker gaan zonnen , maar jouw tas vindt dit niet fijn.

Voorkom de blootstelling aan langdurig zonlicht. Natuurlijk de lente komt eraan en misschien wil je wel gekleurde Juliet tas meenemen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem (graag zelfs) maar wanneer jij lekker een wijntje drinkt op het terras probeer dan te voorkomen dat je liefde té lang in de zon ligt. De tas kan namelijk verkleuren ( net als jij ;p) en dat zou zonde zijn toch?! leg de tas fijn onder de tafel of hang hem aan je stoel. Ik begrijp dat je haar maar al te graag wil showen en het liefste op de tafel legt, maar doe het niet perfavore.

Warm rode Juliet schoudertas.

Tip 3:

Gebruik geen verzorgingsproducten !

Ik hoor je denken, maar Lindsey ik heb vorige week nog een dure cremé gekocht. Dit is echt niet nodig dames. Ik kan hier natuurlijk een mooi marketing verhaal maken zodat ik allerlei extra producten aan jullie verkoop, maar dat wil ik niet. Dus bij deze: koop geen leer onderhoud spullen. Enkel een waterafstotende spray is eigenlijk al voldoende. Nadat je de tas met een vochtige doek hebt afgedaan.

Suéde is echter een anders verhaal , maar hoe je met deze leersoort kunt omgaan is in een ander blog te lezen.

Waarschuwing: dames kijk aub uit met parfums, bodysprays en haarlak dit kan je tas enorm beschadigen en helaas vervalt jou garantie dan ook!

Rosso Scuro
Dames handtas

Tip 4:

Berg je tas op een juiste manier op

Gebruik je de tas een tijdje niet berg hem dan goed op. Mijn tassen worden vaak geleverd in een dustbag. Bewaar jou tas in deze dusbag op een plaats waar hij kan ademen bij voorbaat op een donkere en koele plaats. Mocht je deze dusbag hebben weggegooid of niet hebben gekregen kun je nog altijd een schoenendoos gebruiken.
Bewaar je tas nóóit maar dan ook nóóit in een plastic tas , je tas gaat hierin stikken en gaat uiteindelijk kapot.

Marsupio special
Metallic heuptas.

Tip 5

Vermijd regen

Dit is denk ik de grootste uitdaging in ons kikkerlandje. Als je de tas hebt geïmpregneerd kan de tas echt wel tegen een stootje, maar let toch een beetje op. Het zou jammer zijn als je hierdoor vlekken op je tas krijgt.

Mocht dit onverhoopt toch gebeuren kun je het beste naar de stomerij ,schoenwinkel of een lederreiniger gaan. Mij mag je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen. Ga nou niet zelf aan de slag met allerlei chemische middeltjes en de oma weet raad site 
(dit doen we allemaal wel eens toch haha 🙂


Dames shoppers.

Hebben jullie nog vragen over deze blog? stel ze dan gerust hieronder. Weet dat je bij Cleverly. écht leren tassen authentieke tassen koopt die met de hand en veel liefde worden gemaakt in Italië. Bij aankoop krijg je ook 1 jaar garantie mits je je natuurlijk aan deze bovenstaande tips houdt.

Mocht je naar een mooie leren tas opzoek zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: