Wat is Nubuck voor een leersoort?

#Blog 34 November

Welke verschillende leersoorten zijn er?

Wij hebben hier al eerder een blog aan besteed daarin kun je precies de eigenschappen lezen en hoe je ze het beste kunt onderhouden. Bij ons op de webshop zie je momenteel deze leersoorten.
Suède
Nubuck
Kalfsleer
Rundleer

Is Nubuck leer gemaakt van écht leer?

Ja Nubuck leder is écht leer. Het is een leersoort die wordt gemaakt van de bovenlaag van dierenhuid. Waar bijvoorbeeld suéde leer van de onderlaag wordt gemaakt. Het verschil zit hem in de afwerking ten op zichten van andere leersoorten. Uiteindelijk wordt de bovenlaag licht opgeschuurd, en hierdoor ontstaat een fluweelachtige uitstraling.

Nubuck leren tas in de collectie

Is Nubuck leer het zelfde als suéde leder?

Nee deze leersoort wordt op net een andere manier gemaakt. In een snelle oog opslag zijn er zeker overeenkomsten. Beide hebben een ruw uiterlijk. En ten op zichten van andere leersoorten iets minder duurzaam. Vooral bij slecht onderhoud.

Het fijne aan Nubuck leder t.o.v. Suéde is dat deze leersoort steviger is dan bijvoorbeeld suéde. Daarnaast zorgt het karakter van de tas dat beschadigingen en oneffenheden niet of nauwelijks op vallen.

Nubuck leren tas in de collectie

Hoe onderhoud je een tas van Nubuck leer?

Doordat Nubuck leder is geschuurd ontstaan er hele kleine haartjes. En die haartjes vragen om speciale verzorging. Deze 3 tips kunnen je helpen bij het onderhouden van jouw tas.

  1. Met een speciale suéde borstel kun je droog vuil er eenvoudig af krijgen. Let wel op dat je voorzichtig wrijft en altijd in dezelfde richting over de tas.
  2. Nubuck tassen moet je níet met een crème insmeren. De haartjes worden hierdoor hard en dit geeft een rommelig uiterlijk.
  3. Beter voorkom je dat er vuil op je tas komt. Zet jouw beauty namelijk altijd op een stoel, of hang haar ergens aan. Daarnaast is het heel verstandig om uit te kijken met felle zon en regen. Je kunt jouw tas wel impregneren met speciale vuil- en vochtafstotende spray.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: