Hoe maak je dé perfecte borrelplank/ Anti pasti?

#Blog 25 februari 2021

Een perfecte borrelplank maak je natuurlijk óp
een perfecte plank.

Laat ik die nou net verkopen 🙂 Handgemaakt en met veel liefde door mijn papa. Gemaakt van het allerbeste hout waardoor de plank stevig is en van goede kwaliteit.

De perfecte borrelplank.

Waar begin je mee? je begint natuurlijk met de perfecte plank te kopen. Let hierbij op dat je een mooie plank koopt van een goede kwaliteit hout. Die tegen een stootje kan en hierdoor ook duurzaam is.

Daarnaast is de grootte van de plank ook erg belangrijk. Wij hebben hier al over nagedacht, omdat ík zelf ontzettend houd van borrelen en gezelligheid en niets zo irritant vind als een plank die te klein is in lengte of niet breed genoeg is voor bijv de Mortadella.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
SiciliëWat zijn de basis producten voor een ”goede” borrelplank?

Ervan uitgaande dat je een Anti Pasti gaat maken. Dit is een Italiaanse borrelplank die men eet alvorens de grote maaltijd. Hier hoort natuurlijk ook een héérlijke aperitivo bij. Letterlijk betekend een aperitivo in het Italiaans: het openen van de maaltijd. Dit is over het algemeen met een bitter drankje.

Een anti pasti is naast dat het heel gezellig is ook iets wat de eetlust prikkelt. In Italië is het écht een vibe. Een voorpost op al het lekkers wat later volgt, namelijk: een feest van een maaltijd!!

Hoe je hem maakt daar zijn uiteraard de meningen over verdeeld. Elke regio heeft namelijk zo zijn of haar specialiteiten. Wat misschien wel het aller belangrijkste ingrediënt is in de Italiaanse keuken is dat je het met liefde maakt dit PROEF je écht nadien. Leg heel je ziel en zaligheid in alles wat je kookt of bereidt.<3

Top 10 van ingrediënten die ík persoonlijk altijd serveer op een borrelplank:

  1. Olijven.
  2. Goede olijfolie bijvoorbeeld onze Nocellara olie.
  3. Goed brood , liefst van de bakker of zelf gemaakt in ieder geval vers.
  4. Mortadella en goede parmaham.
  5. Lekkere kaas denk aan oude kaas, of Parmezaanse kaas.
  6. Zelfgemaakte pesto.
  7. Pistache noten.
  8. Mozzarella of Burrata.
  9. Verse tomaten.
  10. Vijgen

De volgende keer deel ik foto’s hoe je het beste een borrelplank kunt opdekken. Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over een goede anti pasti en vooral wat daar voor nodig is. Mocht je vragen hebben stel ze gerust hieronder.

Groetjes Ons Linds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: