Waarom is olijfolie zó gezond?

#Blog 24 januari

Ciao a tutti,

De vorige keer hebben we de gezondheidsvoordelen besproken, maar zijn we niet echt diep ingegaan op de voordelen. Op Instagram krijgt Cleverly. nog steeds dagelijks erg veel vragen over de olijfolie. Vandaar dus deze blog. Veel lees plezier!

Olijfolie is een natuurlijke pijnstiller

Olijfolie is een ontstekingsremmer en een natuurlijke pijnstiller. Mits je een goede olijfolie koopt van hoge kwaliteit en koud geperst, die extra vergine is. In de vorige blogs heb ik jullie het verschil daar tussen uitgelegd en waar je op moet letten. In olijfolie zit olecanthal dat is een stof die zelfs kankercellen binnen 1 uur kapot maken. Nu ben ik geen arts, of orthomoleculair therapeut, maar ga zelf eens op onderzoek uit en je zult verbaast zijn.

De Oleocanthal (stof) werkt op dezelfde manier als een ibuprofen. In Italië en andere mediterraanse landen weten ze dit allang. Bij hen wordt dit al heel tijden op oude traditionele geneeswijze medicinaal gebruikt. En natuurlijk óók omdat het zo lekker is.

Nocellara olijfolie hmmm…

Wat zeggen de studies?

De focus in de studies ligt op goede olijfolie en extra vergine die koud geperst is. Ga niet voor te ´goedkoop´ Dit onderzoek is met name gedaan bij Bertolli en zoals al vaker gezegd op Instagram kwam die niet goed uit de test. Dit is net lampenolie. Ga voor kwaliteit, puur, natuur en daar betaal je natuurlijk iets meer voor. Google: gesjoemel met olijfolie en zie diverse testen en onderzoeken met de grote merken die hier in heel Nederland worden verkocht.

Elke dag olijfolie kan dat?

Naast dat het erg gezond is is olijfolie ook super lekker om te eten bij diverse gerechten. Daarnaast werkt het ook preventief. Niet voor niks staat Italië en andere mediterraanse landen al tijden op nummer 1 als het gaat over de volksgezondheid wereldwijd. Tuurlijk ligt dit ook aan de voeding die zij eten en het bewegen, maar dit komt ook zeker door het vloeibare goud. Ohja dames en het is onverzadigd vet dus néé je wordt er niet dik van.

Binnenkort gaat een bekende orthomoleculair therapeut hier meer over vertellen. Mocht je mij niet geloven of vertrouwen, google er dan rustig op los en wacht af op de posts die gaan komen van de bekende therapeut. Wordt vervolgd!

Bedankt voor het lezen , fijne avond.

Xo Lindsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: