Waarom gaat Cleverly. Italiaanse olijfolie verkopen?

Deze olijfolie uit de supermarkt komt als beste uit de test | Koken & Eten  | AD.nl

#Blog 22 Januari 2021

Waarom gaat Cleverly. Italiaanse olijfolie verkopen?

Ciao tutti,
Je leest het goed, Cleverly. heeft sinds deze week 2 soorten olijfolie in haar assortiment. Op Instagram riep dit veel vragen op. Waarom ga je olijfolie verkopen? je verkoopt toch tassen?

Om te beginnen ben ik Cleverly. gestart met als doel de Italiaanse kwaliteit in leder(tassen) naar Nederland te halen. Eigenlijk uit een eigen onbevredigde behoefte, want goede leren tassen tegen een middenklasse prijs kon ik hier nergens kopen. Zoals jullie weten verkopen de tassen inmiddels aardig goed: ) En verkoopt Cleverly. inmiddels ook allerlei accessoires.

Een aantal maanden geleden ontstond het idee. Ik wilde zelf graag een goede olijfolie aanschaffen. (normaliter neem ik die altijd mee na een vakantie) maar heeee lock lock lockdown. Nergens vond ik ”het parreltje” met een mooi verhaal, extra vergine, koud geperst. handgemaakt en de smarachte groene kleur en geur van een goede olijfolie.
Totdat deze prachtige olijfolies op mijn pad kwamen. Deze zijn nú te koop bij Cleverly. onder de product foto op de webshop kun je allen details lezen over deze olies. Hieronder beantwoord ik nog een aantal veel gestelde vragen over olijfolie.


Olijfolie uit Umbrië
Olijfolie uit Sicilië

Wat is extra vergine?

Het verschil tussen olijfolie en extra vergine zit hem in de manier van de persing. Extra vergine olijfolie wordt gemaakt van de 1e en koude persing van olijven. ”Normale” olijfolie wordt anders verkregen, die wordt eerst verhit en daarna afgekoeld. Hierdoor worden onzuiverheden verwijderd, maar gaat er ook een belangrijk deel van de smaak verloren.
Daarnaast mag Extra vergine olijfolie géén chemicaliën bevatten.

Tipje van ons Linds: koop altijd Extra vergine olie deze smaakt vele malen beter.
Door het productie proces voor ambachtelijke oliën kunnen de prijzen behoorlijk oplopen. Onze Glorioso Nocellara olijfolie wordt zelfs met de hand gemaakt ergens in een dorpje in West Sicilië, maar dit proef, ruik en zie je ook. Vergelijk het met een goede fles wijn daar betaal je ook iets meer voor de kwaliteit.

Het vloeibare goud

In Italië zeggen ze ook wel eens dat olijfolie het vloeibare goud is. Toen ik in Sicilië was vertelden ouderen mensen mij zelfs dat ze hun lichaam hiermee ook ín smeerden. Want als een olijfboom zo mooi oud kan worden…. het lekker is en goed voor ons dan is dat het ook voor ons lichaam. In de traditionele mediterrane keuken is olijfolie dus een primaire smaakmaker.

Bij een Italiaanse familie zie je echter altijd beide varianten. De normale olie ( die veel Nederlanders hebben) en de Extra vergine olie. Wel zo handig als je wel met regelmaat de olie verhit. Zo gaat jouw fles dus Extra (vergine) lang mee ;p .

Hoe gebruik je de olie ?

Wist je dat Extra vergine niet goed bestand is tegen hitte? deze kun je beter gebruiken om te dresseren voor koude gerechten of op het laatste moment op een warm gerecht. Beide olijfolies die wij in het assortiment hebben, hebben dan ook een andere smaak en zijn dus afhankelijk van de olie te gebruiken op verschillende manieren. Neem even een kijkje op de webshop voor de uitleg hierover. Net als bij wijn kun je olijfolies het beste combineren bij het type eten wat je gaat opdienen. Hopelijk krijgen we in de toekomst nog meerdere olijfolies in ons assortiment.

Wist je dat Italië na Spanje wereldwijd de grootste olijfolie productie heeft? hierna komt Griekenland. Nu mogen jullie raden welke land wordt beschouwd met de beste kwaliteit olijfolie? Italiaaa Italiaaa

Incasso in Italië – No Cure No Pay advocaten – Snel actie (Tip!)

Wel moet je olijfolie leren proeven want elke olie heeft een eigen verfijnde smaak. In een volgende blog ga ik je hierover meer vertellen. Hoe herken je een goede olijfolie? Hoe proef je olijfolie?

Hopelijk zijn jullie iets meer te weten gekomen over olijfolie. Binnenkort meer info hierover. Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag.

Xo Lindsey

Eén opmerking over 'Waarom gaat Cleverly. Italiaanse olijfolie verkopen?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: