Welke leersoorten zijn er?

#Blog 17 September 2020

Leren tassen heb je nooit genoeg als vrouw zijnde. Welk materiaal kun je nu het beste kiezen? ieder materiaal heeft zijn of haar eigen eigenschappen. Hieronder vertel ik je welke leersoorten er zijn en welke leersoorten Cleverly. nú verkoopt.

Verschillende soorten leer en hoe ze te herkennen | KijkopMeubelen.nl
  • Buffelleer
  • Rundleer
  • Kalfsleer
  • Splitleer
  • Kunstleer (PU, imitatieleer, skai of kunstleder)
  • Suède
  • Nubuck
  • Nappaleer/analineleer

Welke leersoorten verkoopt Cleverly. ?

  1. PU leer hebben wij een tijdje verkocht. Dit was namelijk de panter riem. PU leer bestaat uit de afvalresten van leer. Hierdoor is het productie proces goedkoper en dus ook de prijs. Het nadeel: Het valt onder ‘nep’ leer en dus is de kwaliteit ook minder. Dit was ook de reden dat wij dit nu niet meer verkopen.

2. NAPPA leer wordt nog steeds verkocht. Wat is nappaleer? Nappa leer is een zacht, soepel en een gladleersoort. Dit leersoort is meestal geverfd en gemaakt van lams- of schapenhuid. 

Mint Classico

VoordelenNadelen
+ Soepel, zacht materiaal– wel gevoelig voor watervlekken
+ Bestand tegen beschadigingen 
+ Duurzaam 

3. Rundleer is eigenlijk een van de populairste leersoorten. Maar wat is rundleer dan? Rundleer is afkomstig van koeien, buffels of de yak. Dit leersoort kun je herkennen aan het structuur van het leer. Runderleer is wat zwaarder en vaak wat stugger.

Isabella

VoordelenNadelen
+ Duurzaam– Vraagt om veel onderhoud
+ Flexibel en stevig leer– Zwaarder
+ Natuurlijke nerf 

4. Kalfsleer is de Ferrari onder de leersoorten. Te herkennen aan de fijne, zachte structuur en heeft vaak een fluweelachtige uitstraling. Kalfsleder wordt vaak gebruikt uit de huid van een jonge koe. Kalfsleer is een relatief dure leersoort dat vaak wordt gebruikt voor tassen in het hoog segment. 

VoordelenNadelen
+ Soepel leer met een fijne structuur– Vrij prijzig
+ Duurzaam 

Zo dit waren de leersoorten. Natuurlijk kan dit over een tijdje weer veranderen in ons assortiment. Het zijn trouwens wel bewuste keuzes om een bepaald soort leer te verkopen. Mocht je nog vragen hebben of specifiek opzoek zijn naar een tas van een bepaald soort leer. Laat het mij dan even weten.

Xo Lindsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: