Hoe onderhoud ik een suède tas? 5 tips

#Blog 16 september 2020

Ciao Tutti,

Zoals jullie misschien wel hebben gezien verkoopt Cleverly. sinds deze week ook suède tassen. Jullie hadden het veel over het onderhoud, de garantie en het productie. Deze vragen ga ik hier behandelen.

Wat is suede?

Suède wordt door vele gezien naast kalfsleer als de meest luxueuze leersoort. Het leer wordt gemaakt van de onderkant van de huid ipv de bovenkant. Hierdoor oogt het leer ruwer en dit zorg juist voor een luxe uitstraling. Daarnaast geeft deze kleur en het zachte suède leer je een warm gevoel. Deze leersoort is echter wel een stuk gevoeliger voor goéd onderhoud.

Garantie bij Cleverly.

Op suède tassen kunnen wij helaas maar 2 maanden garantie geven. Ondanks dat het materiaal nóg meer kwaliteit en luxe biedt dan andere tassen. Kan deze tas bij slecht onderhoud snel beschadigen. Hieronder een aantal tips en tricks om jou beauty goed te verzorgen en vooral wat je níet moet doen. Wees gerust als je onderstaande tips volgt gaat je beauty gegarandeerd jaren mee!! 

Tip 1 Voorkom een regenbui

Een leren tas houdt al niet van teveel water of zonlicht, maar je suède beauty moet je echt binnen laten op een regenachtige dag. Het beste is om je tas om de 2 maanden in te sprayen met een water en vuil afstotende spray. Hierdoor bescherm je je tas extra mocht er onverhoopt wel wat regen uit de lucht vallen.

Tip 2 Wat als je tas wel helemaal nat wordt?

Droog je tas niet op de verwarming maar stop er kranten in die het vocht kunnen absorberen. Anders wordt het leer namelijk hard en lelijk.

Tip 3 Hoe voorkom je kale plekken op een suède tas?

Dit kun je doen met een suède borsteltje, gom of een schone tandenborstel. Regelmatig borstelen zorgt ook ervoor dat vlekjes weggaan en dat er geen gladde plekken op je tas komen. Daarnaast wrijf je hiermee de haren weer mooi in het leer. Let op wrijf wel in dezelfde richting anders heb je kans dat het eerder slijt.

Tip 4 Hoe verwijder je vlekken op suède?

Dit kun je doen door je tas te stomen. Je kunt hiermee zelf aan de haal gaan en een pannetje water op zetten. Mijn advies zou toch echt zijn om de tas naar de stomerij te brengen. Zij hebben er immers meer verstand van. En nadien ziet je tas er weer als nieuw uit.

Tip 5 Hoe berg ik een leren/ suède tas op?

Regelmatig krijg ik vragen waarom onze tassen in een dustbag worden verzonden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Wanneer je je leren of suède tas opbergt. MOET de tas kunnen ademen. Dit kan niet in bijvoorbeeld een plastic tas. Hierdoor gaat je tas kapot en vervalt jou garantie. Mocht je de dustbag niet meer hebben mail/DM mij even dan krijg je een nieuwe. Zorg ook voor wat papier/ kranten om die in de tas te doen. Hierdoor blijft jouw beauty mooi haar vorm behouden.

Hopelijk hebben jullie nu wat meer informatie over de suède tas. Waarom de garantie anders is. Hoe je haar het beste kunt onderhouden en het maak proces. Laat dit je niet afschrikken om een suède tas aan te schaffen. Ben iets voorzichtiger dan wat je normaliter bent met je tas en dan komt helemaal goed. Of wellicht zoek je wel een echte ‘zondagse’ tas. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het heel graag.

Omdat jij deze blog hebt gelezen ontvang je een kortingscode bij aankoop van een suède tas. Code: cleverlysuede

Deze actie geldt tot 20 september.

Xo Lindsey

Eén opmerking over 'Hoe onderhoud ik een suède tas? 5 tips'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: