Waar voldoet een kwalitatief goede tas aan?

#Blog 14 augustus 2020

Een nieuwe tas kopen is voor veel vrouwen geen enkel probleem. De meeste vrouwen willen het liefste zoveel mogelijk tassen in allerlei verschillende kleurtjes. Vaak letten we hierbij niet op de kwaliteit, op een enkeling uitgezonderd natuurlijk. Eigenlijk is dit erg zonde want een tas die bijvoorbeeld is gemaakt van plastic heeft een veel kortere levensduur dan een écht leren tas. Aanvankelijk denk je misschien een koopje te hebben gedaan maar soms is goedkoop dus echt duurkoop wanneer het materiaal snel slijt. Waar moet een kwalitatief goede tas aan voldoen?

Waar ga je de tas voor gebruiken?

Heb je een nieuwe zakelijke tas nodig waarin je veel in moet meenemen denk aan een laptop boeken en dergelijke. Of heb je een tas nodig voor een avondje uit bij dat ene mooie jurkje waardoor je outfit compleet wordt. Bedenk dus alvorens waarvoor je haar gaat gebruiken. (lees bij mijn vorige blog ook alles over welke tas het beste bij jou lichaamstype past)

Van welk materiaal is de tas gemaakt?

Plastic is wellicht goedkoper dan een écht leren tas maar deze gaan ook eerder kapot. Hoe je een écht leren tas kunt herkennen? ( kun je ook lezen in een vorige blog)Daarnaast kun je kijken naar het land van afkomst. In India maken ze ook leren tassen, maar hoe worden ze geproduceerd en vooral door wie? ik persoonlijk let hier steeds meer op als ik producten koop. Voor de Italie kenners onder ons: dit land streeft in allerlei opzichten naar kwaliteit of het nou over eten gaat, kleren, of tassen. Dit is ook de reden dat Cleverly. haar tassen daar vandaan haalt. Eerlijke productie, handgemaakt uit een prachtig land met veel amore<3

Hoe is de tas afgewerkt?

Als je goed kijkt naar de tas zie voel en ruik je in 1e instantie al dat gaat om een écht leren tas. Maar ook tussen leren tassen zit een groot verschil. Ik ga je nu een trucje leren. Open de tas en kijk eens binnenin. Hoe is ze afgewerkt? is er aan de binnenzijde ook aandacht besteed? of ziet het er eigenlijk niet uit. Hoe lopen de naden? hoe ziet de schouderband eruit? de details? de sluit buttons. Onderstaande foto is gemaakt van onze nieuwe Autunno tas. Dit is mijn persoonlijke favoriet als het gaat om afwerking van de tas.

Dit waren mijn tips. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Xo Lindsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: