Hoe onderhoud je een leren tas?

#Blogg 5 maart 2020

Ciao ‘ het is alweer een tijdje geleden dat er een blogg is online gekomen. Meestal besluit ik te gaan bloggen over een bepaald onderwerp als ik daar veel vragen over krijg. De afgelopen tijd heb ik veel vragen gekregen betreft de onderhoud van jou beauty. Ondanks dat je bij Cleverly. 1 jaar garantie krijgt is het natuurlijk wel van belang om jou tas goed te verzorgen, zodat zij nog veeeeeeel langer mee kan.

5 tips die ervoor zorgen dat jou leren tas mooi blijft.

Tip 1 :

Vermijd langdurige warmte.

Zet je tas niet onder of bij een verwarming neer. Leer is een natuurproduct en kan zelfs krimpen bij teveel warmte. Ook níet wanneer jou tas net natgeregend is.  Door de warmte droogt het leer namelijk erg lelijk op. Het beste is om je tas gewoon natuurlijk te laten drogen in bijv de huiskamer. (let op het liefst uit de zon)

Tip 2:

Jij mag lekker gaan zonnen , maar je tas vindt dit niet fijn.

Voorkom de blootstelling aan langdurig zonlicht. Natuurlijk de lente komt eraan en misschien wil je wel gekleurde Juliet tas meenemen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem (graag zelfs) maar wanneer jij lekker een wijntje drinkt op het terras probeer dan te voorkomen dat je liefde té lang in de zon ligt. De tas kan namelijk verkleuren ( net als jij ;p) en dat zou zonde zijn toch?! leg de tas fijn onder de tafel of hang hem aan je stoel. Ik begrijp dat je haar maar al te graag wil showen en het liefste op tafel legt, maar doe het niet perfavore.

Tip 3:

Gebruik geen verzorgingsproducten !

Ik hoor je denken, maar Lindsey ik heb vorige week nog een dure cremé gekocht. Dit is echt niet nodig dames. Ik kan hier natuurlijk een mooi marketing verhaal maken zodat ik allerlei extra producten aan jullie verkoop, maar dat wil ik niet. Dus bij deze: koop geen leer onderhoud spullen. Enkel een waterafstotende spray is eigenlijk al voldoende. Nadat je de tas met een vochtige doek hebt afgedaan.

Suéde is echter een anders verhaal , maar hier kom ik in een andere blogg op terug. (je kunt mij in de tussentijd altijd vragen stellen)

Waarschuwing: dames kijk aub uit met parfums, bodysprays en haarlak dit kan je tas enorm beschadigen en helaas vervalt je garantie dan ook.

Tip 4:

Berg je tas op een juiste manier op

Gebruik je de tas een tijdje niet berg hem dan goed op. Mijn tassen worden altijd geleverd in een dustbag. Dus voor diegene die zeiden: ik vind die verpakking niet zo mooi. LET OP:  Bewaar jou tas in deze dusbag op een plaats waar hij kan ademen bvb, op een donkere en koele plaats. Mocht je deze dusbag hebben weggegooid kun je nog altijd een schoenendoos gebruiken of mij een heel lief mailtje sturen 🙂

Bewaar je tas nóóit maar dan ook nóóit in een plastic tas , je tas gaat hierin stikken en gaat uiteindelijk kapot.

Tip 5

Vermijd regen

Dit is denk ik de grootste uitdaging in ons kikkerlandje. Als je de tas hebt ingesprayed kan die natuurlijk echt wel tegen een stootje, maar let toch een beetje op. Het zou jammer zijn als je hierdoor vlekken op je tas krijgt.

Mocht dit onverhoopt toch gebeuren kun je het beste naar de stomerij ,schoenwinkel of een lederreiniger gaan. Mij mag je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen. Ga nou niet zelf aan de slag met allerlei chemische middeltjes en de oma weet raad site  (dit doen we allemaal wel eens toch haha 🙂

Hebben jullie nog vragen over deze blogg? stel ze dan gerust hieronder.

Weet dat je bij mij écht leren tassen koopt die met de hand en veel liefde worden gemaakt in Italïe. Bij aankoop krijg je ook 1 jaar garantie mits je je natuurlijk aan deze tips houdt.

Mocht je naar een mooie leren tas opzoek zijn.

Ik wens je een heel fijn weekend toe.

Xo Lindsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: