Hoe is het om nú ondernemer te zijn?

#Blogg 6 maart 2020

Buongiorno”

Terwijl ik deze tekst aan het typen ben kijk ik nogmaals op google Analytics. Op deze site kun je data verzamelen over:  in mijn geval mijn webshop. Want meten is weten.Helaas valt er momenteel niet zoveel te meten, want het gaat Slécht! dit is de 1e maand waarin ik nog 0 tassen heb verkocht.

Dit is de eerste maand waarin ik 0 tassen heb verkocht.

Ons land bestaat ui 2000.404 ondernemers en zzp”ers en ik kan mij voorstellen dat juist zij nu niks uitgeven. Anderzijds besef ik mij maar al te goed dat ík nog niet zoveel redenen tot klagen heb. Gelukkig ben ik nog voor 32 uur werkzaam in de zorg,  alleen de rekeningen gaan elke maand wel door van Cleverly.

Bovenstaande vraag is mij de laatste week al een enkele keren gesteld: Lindsey hoe gaat je dit doen? en hoe is het nu om in deze tijd ondernemer te zijn?

Om eerlijk te zijn heb ik hier ook al vaak over nagedacht. Enerzijds denk ik als het mis gaat dan gaat het mis helaas jammer. Ik vind het bijna egoïstisch om aan mijzelf en mijn onderneming te denken terwijl heel Nederland in de ban is van het Corona virus. Terwijl er mensen sterven terwijl ik dit typ. Mensen voor hun leven vechten etc. 

Ik vind het bijna egoïstisch om aan mijzelf en mijn onderneming te denken terwijl heel Nederland in de ban is van het Corona virus.

Anderzijds vind ik dit ook een erg ”gemakkelijke gedachte” Ik ben al een aantal maanden aan het buffelen, maak lange weken, het is mijn passie mijn kindje wat nog in de kinderschoenen staat maar waarbij ik wel ambitieuze doelen voor ogen heb. Dat is iets waarin je je moet vast bijten en wat je niet zomaar moet opgeven. Misschien hoef ík mij ook nog niet zo druk te maken vergeleken met al die andere ondernemers met een gezin. Of andere takt van sporten die niet online kunnen verkopen.

Dat is iets waarin je je moet vast bijten en wat je niet zomaar moet opgeven.

Mijn vraag aan jullie is om hen allen te steunen. Meneer Albert Heijn heeft zijn centjes inmiddels wel verdient. Waarom ga je niet naar de plaatselijke boer? of supermarkt. Waarom koop je bij Zalando? ga deze periode juist voor een kleine ondernemer. Bestel het eten een keer online bij je favoriete restaurant. Koop je bloemen op de hoek ipv een grote keten. 

Waarom koop je bij Zalando? ga in deze periode juist voor kleine ondernemers.

Over sommige dingen in het leven hebben we helaas geen controle. En dat is dan ook meteen mijn antwoord op bovenstaande vraag. Ik kan niks aan deze situatie veranderen. Je hebt alleen de keus HOE je met de situatie omgaat. Optie A : de slachtofferrol het lukt mij niet, het is oneerlijk , ik laat alles maar gebeuren. Of optie B: ik ga er go*verdomme alles aan doen zodat ik bijvoorbeeld online meer zichtbaar wordt.

Ik kan niks aan deze situatie veranderen. Je hebt alleen de keus HOE je met de situatie omgaat.

De cijfers online liegen er niet om momenteel zijn er erg veel mensen actief op het internet. Ook ík zie dat aan mijn statistieken.  De afgelopen weken hebben meer dan 22.000 mensen de instagram bekeken van Cleverly. Dat is een groei geweest van meer dan 60%  tov. van de vorige periode. Probeer jezelf vast te bijten aan je doel en heb vertrouwen. Nogmaals dit geldt niet voor elke ondernemer of zzp’er. Ik wens hen alle sterkte, moed, kracht en vertrouwen toe voor de komende tijd. 

Als je nu doorgaat waar andere stoppen dan heb jij uiteindelijk profijt over een langere periode. Go Go Go en laten we er met zijn alle voor zorgen dat die 2 miljoen ondernemers niet failliet hoeven te gaan.

Xo  Lindsey

if you can’t change the circumstances change your perspective

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: