Bij elke gelegenheid een tas.

#Blogg 3 januari 2020

Bij elke gelegenheid een tas.

Tassen en vrouwen, we hebben er nooit genoeg toch?  

Bij elke outfit een tas die matcht dat is wat je wil. Maar bij welke gelegenheid gebruik je welke tas?  Met een shopper aankomen op een bruiloft is not done. Lees deze blogg verder voor wat tips en tricks.

  1. Crossbody tas heeft een lange schouderband die verstelbaar is. Deze tas is perfect te dragen tijdens een avondje uit. Het voordeel van een Crossybody tas is dat je hem niet hoeft vast te houden. Ze zijn er in verschillende maten en kleuren. Wat denk je bijvoorbeeld van deze nude kleurige tas om je outfit mee af te maken. 

Er zijn ook grote crossbody tassen zoals deze en hierin kun je meer spullen kwijt. Voor een avondje uit wat minder geschikt , maar ontzettend fijn voor een dagje shoppen. 

  1. Clutch is een kleine tas die in de hand kan worden gedragen. Men gebruikt hem meestal bij een avondje uit, of een chique diner. Dit tasje is vaak precies groot genoeg om al je items in mee te nemen. Daarnaast kun je de tas makkelijk en overal kwijt. Doordat je hem in de hand houdt is het ook nog een super stijlvol , maar wellicht wel onhandig en dan kunt u beter voor een crossbody tas gaan.
  1. Handtas is een tas met een kort hengsel die je in de hand draagt of aan je onderarm. Handtassen zijn er in verschillende kleuren en maten. Momenteel zijn de mini handbags helemaal in, maar als u wat meer wilt meenemen kan een grotere variant ook erg fijn zijn. Handtassen kun je casual dragen maar ook zakelijk. 
  1. Schoudertas is een tas met hengsel die je zoals de naam het al doet vermoeden om de schouder draagt. Deze tas kan eigenlijk altijd zonder dat het teveel/overdreven is. Een clutch meenemen tijdens het shoppen lijkt mij niet ideaal een schoudertas daarin tegen wel. Het draagcomfort van een schoudertas is erg fijn. Elke vrouw zou er minstens eentje in haar collectie moeten hebben. 
  1. Shopper is een grote tas die lijkt op een handtas maar het hengsel van deze tas is langer dan een schoudertas. Kenmerkend voor dit type tas is dat ze erg groot zijn. Deze tas wordt ook vaak zakelijk gebruikt, en is ook ontzettend handig wanneer je bijv wat boodschappen gaat halen.  

6. Messenger Bags zijn momenteel helemaal hot. Oorspronkelijk zijn dit de ouderwetse koerierstassen. Het fijne aan deze tassen is dat ze één groot vak hebben en daardoor past er erg veel in. De luxe varianten zoals de foto hieronder bieden vaak ook nog extra ruimte voor pennen en dergelijke of bevatten nog en los vakje met rits voor het opbergen van je portemonnee of pasjes.

Hoe kies ik nou de juiste tas? 

Stel jezelf de vraag naar wat voor tas je opzoek bent en vooral waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Wat vind je handig , een compartiment in het midden? extra ritsjes of juist niet en een groot geheel zoals bijvoorbeeld in een Shopper of Messenger bag.

Ga je voor een eye catcher? voor een mode tas of kies je iets tijdloos in een effe kleur die altijd kan.  

Wist je dat het ook erg belangrijk is om te kijken naar jou lichaamstype. Een crossbody tas accentueert je heupen. Een schoudertas kun je daarin tegen vaak wat hoger dragen waardoor je een smalle taille krijgt. Wanneer je erg klein bent is een shopper vaak niet handig omdat de tas er dan vandoor gaat met jou. Natuurlijk zijn er nooit regels en moet jij vooral een tas kopen waar jij je fijn bij voelt. Weet dat onze tassen met de hand en veel liefde worden gemaakt in Italië. Een duurzame aankoop omdat een goede écht leren tas een mensenleven meegaat.  

Een tas is hét accessoire voor de vrouw en helaas wordt dit in Nederland nog vaak onderschat. Tuurlijk lost het het probleem op om je spullen erin kwijt te kunnen, maar het maakt of breekt je outfit. Ik wil je ten alle tijden helpen bij het kiezen/ kopen van de juiste tas. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blogg reageer dan hieronder of neem een kijkje op de webshop.

Xo Lindsey

Eén opmerking over 'Bij elke gelegenheid een tas.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: